vrijdag 14 januari 2022

Welkom bij Radio Expres

Radio Expres was in de jaren ‘80 en ‘90 één van de meest toonaangevende radiostations van Vlaanderen. Het station werd opgericht door Jan Merckx (weekblad TV Ekspres, VTM) en Louis De Vries (ex-manager van ondermeer The Pebbles en van voetbalclub FC Antwerp).

Radio Expres was een echte stadsradio boordevol Antwerps nieuws en lokale items. Er was filmnieuws (in samenwerking met het Rex concern en Kinepolis), elke zondag een sportprogramma met live verslagen van voetbal, basket, atletiek en het in Antwerpen erg populaire korfbal), een kinderprogramma; er werden film- en theaterpremières georganiseerd.

Er werd ook veel aandacht besteed aan muziek uit Antwerpen; artiesten waren vriend aan huis.Door de unieke uitzendlocatie (de winkelgalerij in de Boerentoren) kon iedereen er makkelijk even binnen lopen met zijn of haar vragen. De band met de luisteraar was erg intens.Het station bracht in samenwerking met Gazet Van Antwerpen als eerste radio uitgebreide nieuwsuitzendingen en was betrokken bij het stadsleven via tal van verenigingen, organisaties en evenementen.

Er werd een zomertoer langs Antwerpse braderijen georganiseerd, er werd live uitgezonden vanop sportevenementen (Beker Ludo Coeck, jeugdtornooi Muguet Beerschot, Fietseling,…), vanop de Flandria of, omgeven door Antwerpse praatgasten, gewoon vanop een Antwerps terras. Radio Expres werkte ook actief mee aan acties zoals Levenslijn. Radio Expres ondersteunde tal van lokale organisaties met promotie of met live uitzendingen.

Onder de vele medewerkers zaten bekende mensen als Anton Peters (Antwerpenaar en acteur), Paul Graf (kok), Alex Van Haecke (acteur en auteur), Anton Peters (acteur), Manuela Van Werde (actrice, politica), Geert Noels (econoom), Erwin Van den Sande (eindredacteur Sporza), Sven De Ridder (acteur), Patrick Onzia (acteur, zanger), Gunther Levi (Romeo en acteur), Barbara Dex (zangeres), Bob De Richter en Georges Küster (weermannen), Jos Baudewijn (ex-BRT 2 coryfee), Louis De Lentdecker (journalist), Laurent Wery (DJ).

Vaste waarden waren ondermeer Hans Hellemans, Marc Dhollander, Michel – Deville – van der Auwera, Els Broekmans, Toos Smet, Ruud Koninckx, Joe Wells, Guy Van Antwerpen, Patrick Van Praet, Willy Wortel, Marc Maes, Pat Van Loon, Wim Somers, Jay Turner, Rob Jenkins en vele anderen…

Na een unieke reünie in maart 2017 (die veel persaandacht kreeg) groeide bij een aantal oud-medewerkers de zin om opnieuw radio te gaan maken. In de nieuwe erkenningsronde kon Radio Expres opnieuw een zendvergunning bemachtigen. In september 2019 was het dan eindelijk zo ver: met een nieuw logo, nieuwe jinglepakket én vanuit een nieuwe studio werd de radio heropgestart.

Radio Expres wil opnieuw zijn unieke zelf zijn: het bruisende Antwerpen vertalen naar de radio. We doen dat met een brede en vrolijke muziekkeuze (van de sixties tot vandaag) en een pak informatie over alles wat er leeft in Antwerpen. Er is regionaal nieuws en in onze ‘Antwerpen Leeft’ programma’s vertellen we je wat er allemaal te gebeuren staat in onze stad. Op zaterdag ontvangen we praatgasten die een link hebben met Antwerpen in onze studio en op zondag belichten we artiesten die in het Antwaarps dialect zingen. Kortom: Radio Expres is weer dé radio van ’t stad! En via deze website nu ook te beluisteren op de parking

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten